06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

De Belastingteruggaaf van de Belastingdienst gaat voor de meeste mensen op tijd terugbetaald worden. Vrijwel iedereen die voor 1 april hun belastingaangifte heeft ingediend, heeft voor 1 juli een voorlopige aanslag in de bus gehad. Dit beweert de Belastingdienst. Ruim 7 miljoen mensen deden hun aangifte op tijd en de meeste van hen krijgen hun geld terug van de fiscus, aldus Boekhouder Haarlem.

Ingevuld

Dit jaar kon er voor het eerst gebruik worden gemaakt van de vooringevulde aangifte. Rond de 2 miljoen mensen kozen er voor om op die manier de voor hen beschikbare gegevens te downloaden, controleren en in te zenden.

BelastingTelefoon

Bovendien belden in de aangifteperiode ruim 5,5 miljoen mensen naar de BelastingTelefoon. De meest gestelde vraag ging over de status van de aangifte. Bovendien werd er vaak gevraagd naar het downloaden van de persoonlijke informatie in de aangifte.

Een meer inhoudelijke vraag die veel gesteld werd ging over de aftrekbare kosten bij aankoop van een woning. Anderen vroegen dan weer vaak naar waar te zien is welke instelling een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Op topdagen verwerkte de BelastingTelefoon meer dan 100.000 telefoontjes per dag. Jaarlijks worden er in totaal bijna 14 miljoen vragen aan de BelastingTelefoon gesteld.

Ruim veertig procent daarvan wordt tijdens de aangifteperiode gesteld. Om nog meer mensen te woord te kunnen staan, wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe technische infrastructuur voor de Belastingtelefoon. Deze moet aan het einde van het jaar gereed zijn.

boekhouder haarlem