06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Boekhouder-Zwanenburg

Boekhouder Zwanenburg biedt de zzp’er een totaalpakket voor 960 euro excl btw per jaar. Hierin zitten alle noodzakelijke werkzaamheden voor de eenmanszaak. Van btw-aangifte tot de balans en de aangifte Inkomstenbelasting. U heeft een vast contactpersoon en kunt ons zeven dagen per week bereiken op 06-13936399.

Boekhouder Zwanenburg

Boekhouder Zwanenburg online

Boekhouder in en om Zwanenburg is een online boekhouder. De online boekhoudservice is er een op maat. Jarenlang werken voor zzp’ers heeft gezorgd voor een flinke dosis ervaring en kennis.

Als geen ander begrijpen wij de specifieke wensen van zzp’ers als het op de administratie aankomt. Samen zorgen we ervoor dat uw boekhouding betrouwbaar, professioneel en op orde is. U levert de bestanden per email aan, wij doen het administratieve werk. U hoeft alleen te scannen en te mailen en wij bellen u het te betalen of te vorderen bedrag aan btw door.

Video boekhouder-Zwanenburg

In deze video legt boekhouder Zwanenburg uit hoe het online boekhouden in z’n werk gaat.

  • MT-940 bestand downloaden.
  • Dure software kopen is niet nodig.
  • gratis digitaal aanleveren van uw administratie.
  • facturen opslaan in een aparte map op uw pc.
  • Al uw inkoopfacturen en bonnen scannen.
  • pdf of mt-940 bestand van uw bankmutaties opslaan in een map op uw computer.

Tip boekhouder uit Zwanenburg

Tevens geeft boekhouder Zwanenburg u tips-op-maat. Veel zzp’ers komen met vragen over aftrekposten. Als u kunt aantonen dat kosten een zakelijk karakter hebben bent u al een eind. Mara er zijn kosten die op de zwarte lijst staan. Een deel van de representatiekosten moet als privé geboekt worden, slechts 10 procent nu, kosten van uw werkkamer zonder aparte opgang, toilet etc is privé.

Ook zijn er kosten waarbij u kunt kiezen of u die zakelijk of privé wilt. Zoals bijvoorbeeld  de aanschaf van een auto. Niet elke auto is fiscaal slim om zakelijk te rijden. De praktijk leert dat veelal alleen een spiksplinternieuwe auto of een 15-jarige wagen interessant zijn. Niet voor niets worden er tegenwoordig door autohandelaars veel youngtimers uit Duitsland naar Nederland gehaald. Niet alleen is de prijs lager en het aanbod groter, er is zakelijk ook veel vraag naar onder Nederlandse ondernemers.

Aftrekposten

Met de lagere bijtelling zijn we er nog niet. Nog een voordeel van het rijden van een youngtimer is dat u alle kosten die u heeft aan de auto, mag aftrekken van de winst waar u belasting over betaalt. Dus zowel reparatiekosten, brandstof, parkeergeld en wegenbelasting, elke cent brengt het bedrag waar u belasting over betaalt verder omlaag.
De fiscus betaalt mee.

Een klein rekenvoorbeeld: stel u importeert een 16 jaar oude Volvo met 215.000 km op de teller voor € 4.000. Deze privé-bijtelling voor deze auto bedraagt 35 procent van € 4.000 is
€ 1.400 jaarlijks. Van dat bedrag mag u alle autokosten nog aftrekken.

De mogelijkheid bij een youngtimer is dat zakelijk autokosten hoger uitvallen dan de bijtelling. Deze bijtelling is namelijk 35 procent van de dagwaarde. Indirect betaalt de Belastingdienst mee aan die mooie luxe youngtimer. Er zitten hier auto’s bij die vroeger gekocht werden als directiewagen.

boekhouder Zwanenburg

Elektrische wagen

Eerlijk is eerlijk. Een elektrische auto kan zakelijk ook nog voordelig zijn. Nu is de bijtelling nog maar 4 of 8 procent. Een privé-auto is een andere optie. U krijgt geen bijtelling, maar kosten zijn niet aftrekbaar. Wel mag u zakelijk gereden kilometers tegen € 0,19 aftrekken.

Fiets van de zaak

Met het mooie weer op komst is een fiets van de zaak ook een slimme investering. Vele zzp’ers hebben een zittend beroep en hebben een tekort aan beweging. Fietsen is gezond, u komt fris aan op uw opdracht en komt weer fit thuis. Tevens zit er een groot fiscaal voordeel aan het kopen van een fiets van de zaak.

Stel dat u voor € 1000 euro exclusief btw een fiets koopt en u betaalt dus €1.210. Elke zzp’er mag de € 210 aan btw verrekenen met de te betalen omzetbelasting.

Dan blijft er € 1.000 euro over, die in vijf jaar wordt meegenomen in de kosten. Als u rekent met een gemiddeld voordeel van zo’n 40 procent aan Inkomstenbelasting -IB- over € 1.000.

De fiets waarvoor u in de winkel nog €1.210 heeft betaald, kost u dan netto slechts € 600.

 

Meer info over boekhouder uit Zwanenburg

Vragen? Bel dagelijks tussen 8.30 uur tot 22.00 uur. 06-13936399. Ook op zaterdag en zondag geopend. Het kennismakingsgesprek is gratis en kan plaats vinden bij u op kantoor of bij ons.