06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Gemeenten in het hele land hebben sinds begin 2009 het aantal bijstandsaanvragen van freelancers en kleine ondernemers zien verdubbelen als gevolg van de economische crisis. Dat komt naar voren uit cijfers van de gemeentelijke zelfstandigenloketten die de Volkskrant heeft opgevraagd.

Gemeenten zien bijstand zzp'ers verdubbelen

Boekhouder voor ZZP’ers in Haarlem en omstreken. Wij zijn 12 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Neem vandaag nog contact op!

Kredieten voor zelfstandigen

De zelfstandigenloketten kunnen op basis van de BZZ-regeling (Besluit Bijstandsverzekering Zelfstandigen) inkomenssteun en bedrijfskredieten verstrekken aan zelfstandigen. Wanneer het een bedrijf economisch minder voor de wind gaat, wordt meestal het eerst afscheid genomen van tijdelijke werkkrachten en freelancers. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek werken er zo`n 900.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp`ers) in Nederland. Johan Marrink van belangenorganisatie ZZP Nederland is niet onder de indruk van de cijfers.

Hij schat dat hoogstens 5 tot 10% van zijn leden in de problemen zit. De hulpbehoevenden zijn volgens Marrink vooral zelfstandige bouwvakkers die vrijwel uitsluitend voor één opdrachtgever werken, de zogeheten `nepzelfstandigen`. De meeste zzp`ers zijn volgens hem ondernemend genoeg om hun strategie aan te passen aan de recessie.

Bron : de Volkskrant