06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Als ZZP’er zijn er mogelijkheden om uw winst te verlagen en daarmee uw Inkomstenbelasting te verminderen. Overweeg aftrekbare kosten voor belastingvoordeel zoals vervoerskosten, de aanschaf van een pc, telefoonkosten, verzekeringen en contributies. Naast aftrekbare kosten zijn er ook specifieke fiscale aftrekposten waar u recht op kunt hebben, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Daarom geeft Boekhouder Haarlem u een overzicht van de meest voorkomende aftrekposten.

Willekeurige afschrijving: Optimaliseer uw belastingvoordeel

Als startende ZZP’er kunt u profiteren van willekeurige afschrijvingen, waardoor u in de eerste jaren van uw onderneming minder belasting betaalt.

Zelfstandigenaftrek en startersaftrek

Als ZZP’er kunt u profiteren van de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Deze twee aftrekposten gaan vaak hand in hand en kunnen aanzienlijke voordelen bieden, vooral in de beginjaren van uw onderneming.

aftrekposten oudedagsreserve fiscale tip

Investeringsaftrek (KIA): Stimuleer uw zakelijke investeringen

Als ZZP’er kunt u profiteren van de investeringsaftrek, ook bekend als KIA. Door te investeren in uw bedrijf kunt u niet alleen groeien, maar ook uw belastingdruk verlagen.

MKB-winstvrijstelling: Verlaag uw fiscale winst

De MKB-winstvrijstelling is een belangrijke aftrekpost op uw winst, waardoor u minder belasting hoeft te betalen.

Fiscale Oudedagsreserve (FOR): Denk aan uw toekomst

De fiscale oudedagsreserve biedt ZZP’ers de mogelijkheid om te sparen voor hun pensioen op een fiscaal gunstige manier.

Door gebruik te maken van deze verschillende belastingvoordelen kunt u als ZZP’er uw financiële positie optimaliseren en meer overhouden aan het eind van het jaar. Als u meer informatie nodig heeft of hulp wilt bij het benutten van deze mogelijkheden, kunt u altijd bij ons terecht bij Boekhouder Haarlem.