PZO lanceert voorstel om Wet DBA te vervangen

ZZP-organisaties -waaronder PZO- zijn bang dat het volgende kabinet -wanneer dat dan ook wordt samengesteld- de zzp’ er meer regels gaat opleggen en fiscale voordelen- denk aan zelfstandigenaftrek-  afschaft.

Dit spel rond de zzp’ er speelt al jaren. De ZZP’ er blijkt de kurk waar een groot deel van de economie op drijft, maar in Den Haag zijn ze in de loop der jaren het contact met de werkvloer en de realiteit kwijtgeraakt. Om problemen met het nieuwe kabinet voor te zijn hebben drie belangenorganisaties een idee gelanceerd. Zij stellen dat zzp’ers bij de Kamer van Koophandel den Haag een verklaring ondertekenen, waarmee zij alle rechten en plichten van het ondernemerschap aanvaarden.

 

PZO lanceert voorstel om Wet DBA te vervange

Dat schrijven PZO, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw in een brief aan informateur Edith Schippers. De drie organisaties, die samen 70.000 zelfstandigen vertegenwoordigen, stellen voor een Verklaring Zelfstandig Ondernemer in het leven te roepen. Deze moet de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA), die opdrachtgevers huiverig maakte om zelfstandigen in te huren, vervangen. Ook de modelcontracten tussen opdrachtgevers en zzp’ers kunnen wat de belangenorganisaties betreft komen te vervallen.