06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

PZO lanceert een voorstel om de wet DBA te vervangen. ZZP-organisaties, waaronder PZO, zijn bang dat het volgende kabinet strenger gaat worden voor ZZP’ers. Wanneer dat kabinet wordt samengesteld, verwachten ze dat het de zzp’er meer regels gaat opleggen en fiscale voordelen afschaft. Een voorbeeld van een fiscaal voordeel is de zelfstandigenaftrek.

Den Haag verliest contact met de realiteit

Dit spel rond de zzp’ er speelt al jaren. De ZZP’ er blijkt de kurk waar een groot deel van de economie op drijft, maar in Den Haag zijn ze in de loop der jaren het contact met de werkvloer en de realiteit kwijtgeraakt. Om problemen met het nieuwe kabinet voor te zijn hebben drie belangenorganisaties een idee gelanceerd. Zij stellen dat zzp’ers bij de Kamer van Koophandel den Haag een verklaring ondertekenen, waarmee zij alle rechten en plichten van het ondernemerschap aanvaarden.

PZO lanceert voorstel om Wet DBA te vervange

Dat schrijven PZO, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw in een brief aan informateur Edith Schippers. De drie organisaties, die samen 70.000 zelfstandigen vertegenwoordigen, stellen voor een Verklaring Zelfstandig Ondernemer in het leven te roepen. Deze moet de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA), die opdrachtgevers huiverig maakte om zelfstandigen in te huren, vervangen. Ook de modelcontracten tussen opdrachtgevers en zzp’ers kunnen wat de belangenorganisaties betreft komen te vervallen.