06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Huurt u in de toekomst een ZZP’er? Dan gaat er e.e.a. wijzigen. Staatssecretaris Wiebes – Financiën – meldt dat hij ‘het alternatief voor de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) en de Beschikking geen loonheffingen (BGL)’  heeft uitgewerkt, weet boekhouder Haarlem.

Na goedkeuring door de Kamer  kunt u als opdrachtgever de overeenkomst met de ZZP’ er voorleggen aan de Belastingdienst. Als de fiscus de overeenkomst accepteert dan is dat voor u het bewijs dat u geen loonheffing hoeft te betalen voor de ZZP’ er.

Hoe dit in de praktijk allemaal gaat werken en miv wanneer is nog onduidelijk.

Wiebes. ' alternatief voor VAR'

Voorbeeld overeenkomst

De fiscus gaat als het plan van Wiebes is goedgekeurd deze overeenkomst publiceren zodat iedereen dit voorbeeld kan benutten.

Op dit moment schat de Belastingdienst in dat ze zes weken nodig heeft om een overeenkomst goed of af te keuren. Na deze wachttijd is de goedkeuring meteen voor 5 jaar geldig, tenminste dat zijnde berichten die nu naar buiten komen.

Het beoordelen zal gemiddeld zes weken bedragen. Maar is de overeenkomst eenmaal goedgekeurd, dan geldt de goedkeuring meteen voor vijf jaar. Er is dan verder geen VAR meer nodig.