06 1393 6399 info@zzp-boekhouder.nl

Veel mensen vragen zich of of diensten van de chiropractor wel BTW-vrij zijn. Zorgverleners waren in 2013 woedend toen ze verplicht werden om BTW te berekenen over hun diensten. MIV 1 januari 2013 geldt de btw-vrijstelling alleen nog op medische handelingen die door een BIG-geregistreerde worden verricht. En/of het medische werk dat tot de BIG-opleiding behoort.

Zijn diensten chiropractor wel BTW-vrij.....

Zijn diensten chiropractor wel BTW-vrij?

Uitspraak van de rechtbank

Onlangs oordeelde een rechtbank dat diensten –in die chiropractorzaak-  wel onder de btw-vrijstelling vallen. Saillant genoeg was deze chiropractor NIET in het BIG-register opgenomen en had hij geen BIG-opleiding gevolgd.

De rechtbank oordeelde dat de kwaliteit van de betreffende chiropractiebehandelingen gelijkwaardig waren aan de behandelingen van fysiotherapeut.

Daarom oordeelde de rechtbank dat het in strijd is met het neutraliteitsbeginsel om behandelingen van deze chiropractor niet vrij te stellen van btw en die van fysiotherapeuten wel.

Derhalve vallen deze chiropractiebehandelingen ook onder de btw-vrijstelling, of in hoger beroep moet anders worden beslist.

Als deze uitspraak ook na hoger beroep blijft staan heeft u als zorgverlener evt ook meer kan om onder de BTW heffing uit te komen.